Dziś mamy niedzielę, 16 grudnia 2018 roku

06.12.2018, 22:24
MUZYKA, TO NIE TYLKO DISCO POLO (16.04. – 03.11.2018 r.)
W przedsięwzięciu udział wzięło 20 osób z niepełnosprawnościami, które również uczestniczyły w prowadzonych przez Stowarzyszenie zajęciach z zakresu muzykoterapii oraz choreoterapii. Opiekunami (pięć osób) podczas wyjazdów na koncerty i spektakle byli rodzice i profesjonaliści realizujący wspomniane zajęcia. Za wybór repertuaru i przygotowanie merytoryczne grupy odpowiedzialny był muzykoterapeuta.
Zadanie miało charakter edukacyjny i umożliwiło posłuchanie różnych rodzajów muzyki:
1. „Rugby” A. Honeggera, „Koncert fortepianowy D-dur” B. Brittena, „Suita symfoniczna Szeherezada” M. Rimskiego – Korsakowa podczas koncertu 20 maja w katowickiej siedzibie Narodowej Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia.
2. Koncert jazzowy w wykonaniu B. Terryego, P. Hermana i J. Mencela 19 czerwca w NOSPR.
3. Koncert organowy w wykonaniu M. Brzoski 23 września podczas XXIII edycji Festiwalu „Muzyka w Starym Opactwie”.
4. Przedstawienie muzyczne pt. „Producenci” w chorzowskim Teatrze Rozrywki 28 października.
5. Spektakl operowy pt.”Halka” S. Moniuszki 3 listopada w Operze Śląskiej.

Koszt całkowity: 5443,00 zł, w tym dofinansowanie Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Gliwicach ze środków PFRON w kwocie 3102,51 zł, a 2340,49 zł pokryto ze środków własnych Stowarzyszenia pochodzących z wpłat 1% podatku dochodowego dla opp.

[wróć do newsów]

STATYSTYKI ODWIEDZIN NA GODZINE: 00:17:22
Stronę odwiedziło:152 gości.
Dzisiaj stronę odwiedziło: 7 gości.
Wczoraj stronę odwiedziło: 154 gości.
W Pozostałe dni stronę odwiedziło: -9 gości.